miércoles, 6 de octubre de 2010

Jclic

Què és?

El Jclic és un programa, gratuït, basat en Java (eina de programació). Aquest soporta els sistemes operatius Mac.OS X, Windows, Linux i Solaris.

De què consta?

Aquesta eina esta formada per 4 components:
  • Jclic applet: que ens permet penjar, o introduir, l'activitat a una pàgina web que haguem creat previament.
  • Jclic player: s'instal·la el programa per tal d'obrir els exercicis a un ordinador, per tant no es necessària    una conexió a internet.
  • Jclic reports: que és una base de dades on s'emmagatzemen els resultats dels alumnes.
  • Jclic author: és l'eina que permet crear, modificar i possar en funcionament els exercicis pels alumnes.
Quin objectiu i quines avantatges té?

Jclic té com a objectiu la creació d'activitats per tal de l'interacció dels alumnes amb els ordinadors i internet.
Aquestes activitats les poden crear els professors descarregant-se el programa o bé modificant activitats ja realitzades per altres professionals de l'educació. Cal dir que el programa el podem trobar en català, espanyol, vasc, gallec, anglès, francès i alemany. 
Podeu trobar aquests Jclic a la següent direcció:http://clic.xtec.cat/es/clic3/download.htm

El programa permet que els alumnes vegin els exercicis i l'aprenentatge en forma de joc, ja que els exercicis es poden fer de diferents formes: Trencaclosques, encreuats, relacionant amb fletxetes... i utilitzen quelcom que habitualment utilitzen per jugar (l'ordinador) per fer la feina de l'escola o treballar a classe. A més Jclic corregeix als alumnes en cas d'error als seus exercicis, comptabilitza la durada  i el nombre d'encerts i errors de cada exercici. Un cop realitzat envia els resultats al professor per tal de poder fer un seguiment de cadascun dels alumnes.

Us deixem l'enllaç a un exemple de Jclic (aplet):


Trobem que és una eina didactica molt interessant ja que, com ja hem dit, fa que els alumnes interactuïn amb un objecte tan quotidià, per molts, com l'ordinador, que aprenguin a través d'allò que fora d'hores escolars els entreté i diverteix. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario