domingo, 10 de octubre de 2010

HOT POTATOES.. una altra manera interactiva d'aprendere!


Bon dia bloggers !

Avui us presentem a les "Hot potatoes" o el que és el mateix.. les patates calents!

Però abans que tot.. 
...QUÈ SÓN i QUÈ ENS OFEREIXEN?

HOT POTATOES és un sistema que ens permet crear exercicis educatius que més tard podran realitzar-se a casa o a l'aula des de la web
És una eina gratuita i fàcil d'utilitzar, i com que som nosaltres mateixos els qui creem les activitats, els nostres alumnes podran aprendre d'una manera més diveritida sobre aquells temes que creguem necessaris i reforçar els conceptes apresos a classe. 


Per quins COMPONENTS està format?

Els components que la formen són els 5 que tot seguit us presentem :
  • JBC: EXERCICICIS DE SELECCIÓ MÚLTIPLE. A l'alumne li apareixeran un seguit de preguntes, cadascuna de les quals podrà tenir el numero de respostes que volguem. A més, també som nosaltres qui decidim quin número d'elles són correctes.

  • JCloze: EXERCICIS PER A OMPLIR ELS BUITS. Els alumnes hauran de completar l'espai en blanc amb la paraula corresponent. Es pot possar un númeron il·limitat de respostes correctes per a cada pregunta i a més l'alumne tindrà la possibilitat de demanar ajuda en cas de dubte, de manera que li apareixerà una lletra de la resposta cada cop que premi el botód'ajuda.      
                                                                        
  • JCross: MOTS ENCREUATS. Utilitzant el vocabulari que nosaltres volguem es crea una taula que s'adapta al tamany dessitjat. En aquest cas els alumnes també disposen del botó d'ajuda amb el que podran demanar una lletra en cas que ho necessitin. 

  • JMatch: EXERCICIS D'EMPARELLAMENT O ORDENACIÓ. A l'esquerra de la pantalla apareixerà un llistat de paraules i imatges que s'haurà de relacionar amb els que apareguin a la columna de la dreta.                   

  • JMix: EXERCICIS DE RECONSTRUCCIÓ DE FRASES O PARÀGRAFS. Amb aquest programa l'alumne haurà de reconstruir una paraula, frase o text que aparegui desordenat. Si es vol, també podrem incloir un botó d'ajuda amb la següent paraula o segment de frase. 





Nosaltres CREIEM que ... 

Ara que hem tingut la oportuntitat de veure i conèixer més d'aprop aquesta aplicació, com a estudiants d'educació infantil i primària creiem que ens podrà ser molt útil el dia que arribem a ser mestres. 
Nosaltres, que evidentment també hem sigut i continuem sent alumnes, sempre hem agaraït quan els nostres professors ens posaven una activitat interactiva, ja que com deiem al principi, és una manera d'aprendre diferent, no només utilitzant el llibre, sinó aprenent d'una manera divertida: jugant, equivocant-te... en definitiva, estimulant a l'alumne i fent que agafi més interés per la matèria.



Esprem que l'entrada també us hagi servit a vosaltres per conèixer més coses sobre Hot potatoes i us animem a que deixeu els vostres comentaris fent-nos arribar la vostre opinió! 



QUÈ ACABEU DE GAUDIR D'AQUESTS DIES DE FESTA ! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario